Węgiel aktywny i jego zastosowanie w kosmetyce

Węgiel aktywny od lat znany jest ze swoich właściwości leczniczych, szczególnie w przypadku przewodu pokarmowego. Jego właściwości absorpcyjne można też skutecznie wykorzystać w kosmetykach. Wiążąc toksyny i zanieczyszczenia, idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry, włosów i zębów.

Usuwanie przebarwień ze szkliwa

Węgiel aktywny coco glam wchłania wszystkie substancje zabarwiające zęby, zapobiega rozwojowi bakterii, zmniejszając próchnicę i niwelując choroby dziąseł. Obecność mięty zapewnia świeżość i orzeźwienie. Dla lepszego działania preparat zawiera również glinkę bentonitową oraz ekstrakt z pomarańczy, bogaty w witaminę C. Proszek nakłada się na zęby, a po kilku minutach dokładnie spłukuje wodą. Rezultatem zastosowanych składników jest fajny efekt śnieżnobiałych, oczyszczonych zębów.

Pielęgnacja twarzy

Coco glam to również idealny środek do walki z wągrami. Porowata struktura węgla aktywowanego pochłania toksyny i bakterie zalegające w głębszych partiach skóry oraz absorbuje nadmiar sebum. Maseczkę można bardzo szybko przygotować łącząc proszek z przegotowaną wodą. Po wymieszaniu tworzy się gęsta papka, którą należy nałożyć na oczyszczoną skórę. Po upływie kilku minut zaschniętą maskę usuwa się niczym plaster. Preparat idealnie nadaje się do cery tłustej i trądzikowej, ale może być stosowany również na inne partie ciała.

Kosmetyki z „czarnym złotem” są dziś coraz bardziej popularne. Konkurują z wieloma produktami zawierającymi szkodliwe konserwanty, silikony i parabeny. Węgiel aktywny to surowiec pochodzenia naturalnego, jest skuteczny, a przy tym bezpieczny.

Oferta sprzedażowa: coco glam tutaj